Un 37% dels joves naveguen cada dia per internet sense cap objectiu concret

La dada és impactant: un 37% dels joves catalans d’entre 14 i 29 anys naveguen diàriament per internet sense cap objectiu concret. Si discriminem per gènere, resulta que ho fan el 42% dels nois i el 32% de les noies. Entre la població sense estudis, ho fa un 48%, i entre els universitaris, un 22%, que deu-n’hi-dó. Un 84% dels joves mira la tele diàriament, pel 90% de la població en general; un 36% dels joves escolta la ràdio, contra un 40%; un 45% navega diàriament per internet, contra un 23%, i un 67% envia missatges curts pel mòbil, contra un 32%.

Són dades d’un completíssim informe recent de la Direcció General d’Atenció Ciutadana de la Generalitat que m’ha facilitat l’amic blocaire Jordi Casals, cap de programes de l’Agència Catalana de la Joventut. En Jordi també m’ha posat en contacte amb un dels participants a L’AIGUA CLARA d’aquest dijous, en Carles Sedó. Un agraïment també a un altre amic blocaire, en Toni Reig, que em va donar la primera pista sobre l’informe.

Per anar fent boca, també us deixo amb dos altres informes. Un altre de complementari a l’anterior, sobre els usos d’internet, mòbil i videojocs entre la població juvenil i adulta, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, i un altre d’interessantíssim, d’un equip de la Universitat Ramon Llull sobre les noves addiccions en l’adolescència: també, internet, videojocs i mòbils.

Aquest dijous, a partir de les 10, en parlarem a L’AIGUA CLARA d’EL 9 TV. Ho farem amb quatre convidats: Carles Sedó, pedagog, impulsor de l’ONG Educació per a l’Acció Crítica (Edpac); Jordi Verdaguer, psicòleg especialista en adiccions; Antoni Brachs, expert en videojocs, que regenta des de fa anys el comerç Video-Service de la carretera de la Guixa de Vic, i Francesc Estrada, estudiant de Comunicació Audiovisual de la UVic, i analista de videojocs, dels quals és usuari des de petit. Els que no pogueu veure el programa aquest dijous, ho podeu fer divendres a 2/4 de 12 del migdia o a 2/4 de 4 de la tarda, o diumenge a les 5 de la tarda.

La imatge que il·lustra el post l’he capturada de la web computer.howstuffworks.com.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s