Catalunya s’està convertint en un país de nens grassos? N’hi ha que ja no mengen mai verdura?

A “L’Aigua Clara” d’aquest dijous tornem a partir d’una pregunta, o més aviat de dues: “Catalunya s’està convertint en un país de nens grassos? N’hi ha que ja no mengen mai verdura?”. I n’hi podria haver d’altres: els nens i adolescents d’avui dia mengen millor o pitjor que mai? En la societat de l’opulència, els nens estan més mal alimentats? La cultura del bollycao i el fast-food està fent estralls? Les presses dels pares les acaba pagant l’alimentació dels fills? Sabem realment què mengen els nostres fills?

Entorn d’algunes d’aquestes preguntes debatrem i conversarem sobre el tema amb quatre bons coneixedors del mateix: Pere Domènech, metge pediatre del Consultori Bayés de Vic; la Bet Quintana, metge dietista del mateix centre; Pep Palau, gastrònom, i Alba Castañé, gerent de Vespella, l’empresa que des de fa 13 serveix els menjadors escolars dels instituts d’Osona i de gairebé la meitat de les escoles de primària.

Tots aquells que volgueu plantejar interrogants sobre el tema o fer-hi aportacions durant la setmana, ja ho sabeu, teniu aquest bloc, o l’adreça electrònica aiguaclara@el9tv.com.

El programa s’emet dijous a les 10 de la nit per EL 9 TV, i es repeteix divendres a 2/4 de 12 del migdia i a 2/4 de 4 de la tarda, i diumenge a les 5 de la tarda.

De moment, i per anar fent boca, i mai millor dit, us deixo un enllaç a una entrevista amb Marina Llobet, dietista infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu, que es publicava ahir a la contraportada d’El Periódico. Entre altres coses, hi diu, referint-se als seus nens pacients amb problemes de sobrepes: “Els nens no saben com són les verdures, no les coneixen ni per foto. El que més, ha pres puré de carbassó o de mongetes tendres, sempre aixafats. Jo els passo un qüestionari perquè em diguin quines prefereixen, però, abans, he de donar-los un dossier amb la imatge i el nom de cada verdura”.

4 responses to “Catalunya s’està convertint en un país de nens grassos? N’hi ha que ja no mengen mai verdura?

  1. Un altre fet que també està relacionat amb aquest tema és el de l’activitat física que els nens i nenes tenen diàriament. Com a mestre d’Educació Física crec que encara se li dóna molt poca importància per part de moltes famílies a l’activitat física del seu fill o filla. Cada vegada els nens són més sedentaris, i molts d’ells no farien cap tipus d’activitat si no fessin la que fan a l’escola. Tot i això, el número d’hores setmanals d’Educació Física encara se’ns ha tornat a reduir amb el nou sistema, i ja veurem si encara no ens en treuran més. L’Educació Física encara és una “maria” en moltes escoles, i no se li dóna el seu valor.

  2. Josep Comajoan

    Sí, Emili, el tema és interessant. El podríem incloure en un futur programa sobre l’esport i la infància. No sé si el tema de l’educació física a l’escola donaria per a tota una hora. Podríeu venir un professor d’educació física i algun monitor/entrenador d’algun club, a part d’un metge, possiblement. Tu mateix tindries inconvenient en venir en aquesta taula rodona, el dia que la fem?

    Gràcies per participar en el bloc.

  3. Hola,
    el programa pot ser molt interessant, sens dubte, i m’afalaga la invitació, però crec que hi haurà algú més adequat per participar al programa.Bàsicament podríem dir que de moment tinc obligacions familiars que probablement m’ho impedirien. Gràcies de totes maneres.

  4. Això de les obligacions familiars, ho accepto. Que hi hagi altra gent capacitada per venir, també. Però que sigui més adequat que tu, no hi estic d’acord. Per parlar en una taula rodona, s’han de tenir ganes de fer-ho i saber de què es parla, i amb l’interès que hi poses tu estic convençut que les dues qualitats les tens. El programa el farem, i ja estaràs al corrent de quan seguint el bloc. Fins aviat, Emili

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s