És bo que els nostres fills tinguin desenes de joguines a casa?

Després de l’interessant programa de la setmana passada sobre el càncer, aquesta setmana tornem a tocar un tema de Consum. S’acosta Reis, el patge vindrà aviat a recollir les cartes i molts pares ens preguntem quines joguines s’han de demanar a Ses Majestats. I és bo que els nostres fills tinguin desenes de joguines a casa, moltes d’elles gairebé sense estrenar? Recordeu la nostra infància, quan els Reis ens portaven, bàsicament, una joguina gran i algun altre regal més petit? Ara són tota una col·lecció de regals. Si més no, els que s’ho poden permetre.

Ahir anunciava el tema a Facebook, i avui m’hi deixaven un comentari: “Tenen de tot, en tenen massa i, sovint, ho tenen massa aviat”. I la joguina tradicional, la de fusta, la de tota la vida, forma part ja de la història? En una societat on la igualtat de gènere es dóna per feta, i que ens mirem per sobre l’espatlla altres cultures que no ho tenen tan clar, com es que es continua perpetuant el sexisme a l’hora d’escollir les joguines? Veure nenes jugant amb cotxes potser començar a ser un pelet normal, però i nens jugant amb nines? Com sempre, aquestes i altres qüestions es plantejaran a “L’Aigua Clara” de dijous, a partir de les 10 de la nit a EL 9 TV.

One response to “És bo que els nostres fills tinguin desenes de joguines a casa?

  1. Un fet remarcable és que quan més joguines tenen menys les valoren i molt sovint menys hi juguen perquè les arraconen i ni saben que les tenen.
    És complicat no entrar en l’espiral de consumisme que hi ha al voltant dels Reis i crec que és bo que els pares tinguem clar les joguines que poden entrar a casa i les que no.
    Hi ha molts pares que compren massa joguines pensant així que compensaran les poques hores que passen amb els seus fills, aquest no és el camí; qualsevol nen preferiria tenir menys joguines si a canvi pogués tenir més estona de pares.
    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s