Ara que s’acosten festes, aquest dijous a “L’Aigua Clara” (22h., EL 9 TV), parlarem de la cultura del vi. Ho fem, com sempre, partint d’una pregunta que pretén ser un pèl provocativa: És exagerat o de pedants comparar un bon vi amb una obra d’art?
En parlarem amb quatre experts, que de ben segur no compartiran el plantejament de la pregunta, ja que són quatre entusiastes del bon vi. De fet, tres d’ells es mouen entorn al món del vi: en Miquel Bofill, vinater vigatà, del Celler d’Osona, tota una institució a la comarca en matèria de vins; en David Seijas, sommelier osonenc, Nas d’Or 2006, com a millor sommelier d’Espanya, i Josep Trallero, del Serrat de Montsoriu, uns vins produïts al Montseny, en concret a Sant Feliu de Buixalleu. El nom d’en Trallero me’l van esmentar unàniment tres persones quan els vaig consultar quin productor de vins podia portar al programa. Doncs aquí està. Tot plegat ho completarem amb la teoria gastronòmica de l’Isidre Vila, gastrònom i professor de la Universitat de Vic, i bon col·laborador d’EL 9 TV al magazín “La Terrassa”.
Els plantejarem, com cada setmana, alguns interrogants sobre el vi, i intentarem esbrinar si hi ha un vi per a cada moment, per a cada plat i, fins i tot, per a cada persona, si molt m’apureu. I és que en gastronomia, molts ens veuríem en cor segurament de diferenciar un bon formatge d’un de no tan bo, i el mateix amb un tomàquet, una escarola, una patata o un embotit, per posar alguns exemples. Però i amb el vi? Ens poden donar gat per llebre més fàcilment? Tenim més respecte al vi que a altres aliments? Tot plegat, aquets dijous a partir de les 10 de la nit a EL 9 TV, i repetició l’endemà a 2/4 de 12 del migdia i a 2/4 de 4 de la tarda, i diumenge, a 2/4 de 10 del matí. Us hi esperem.
La imatge que il·lustra el post ha estat capturada d’aquí.