Internet, mòbils, xarxes socials… només estem veient la punta de l’iceberg?

bloc-facebook

Si la setmana passada parlàvem d’arbres i boscos, aquesta setmana canviem radicalment de tema i parlarem de noves tecnologies (o no tan noves?) i com ens han canviat, ens canvien i ens poden canviar encara més la nostra vida. Internet, mòbils, xarxes socials… Noves formes de relacionar-se? O senzillament una joguina més per passar l’estona? N’hi ha per tant? Aquí també hi ha “apocalíptics” i “integrats”. I, per cert, costa una mica trobar algú que vulgui a venir a defensar al programa el seu tecnoescepticisme, que ells ni necessiten mòbil, ni molt menys formarien mai part d’una xarxa social a Internet. Si coneixeu un tecnoescèptic autèntic, m’ho feu saber i el convidem. El programa, com sempre, parteix d’una pregunta: “Internet, mòbils, xarxes socials… Ara per ara només veiem la punta de l’iceberg?”. Més detalls, dijous a les 10 de la nit, a EL 9 TV.

La imatge, aquesta vegada, l’he capturada del meu perfil al Facebook.

1 responses to “Internet, mòbils, xarxes socials… només estem veient la punta de l’iceberg?

  1. Hola, m’ha cridat l’atenció el títol d’aquest post.

    Crec que cal veure les dues cares d’aquesta moneda. Per un cantó (el de la cara), la creació de noves pantalles permet trencar encara més amb la unidireccionalitat de la comunicació (alguns dirien que mai ha estat així), ja que la possibilitat de feedback o realimentació es multiplica exponencialment. Permet al receptor o consumidor, convertir-se en emissor o productor al mateix temps (prossumidor) i la conseqüència és el que s’anomena “la mort de la TV” tradicionalment parlant.

    L’altra cara de la moneda (la creu), crec que ens planteja una pregunta important. Fins a quin punt la creació de noves pantalles és bona, tenint en compte el fet que (al meu entendre) ens porta una vegada més a la individualització de la societat, en el sentit més tradicional, en el sentit físic. Són equivalents les xarxes socials virtuals i les xarxes socials “reals”?

    Una salutació, és un bon tema a tractar.

Deixa un comentari