“I res de “gimnàstica” o pati vigilat. Educació Física amb majúscules!”

bloc-esport-escolar

Enceto el post amb la cita d’un dels comentaris al post anterior (gràcies a tots el que hi he participat!). Són d’en Carles Viñallonga, mestre d’Educació Física, que serà un dels convidats a “L’Aigua Clara” d’EL 9 TV d’aquest dijous. I és que ja hi ha tancada la llista de participants a la taula rodona sobre Educació Física i Esports en la infància i en l’adolescència. Són, com deia, en Carles Viñallonga, mestre d’Educació Física, formador de mestres d’Educació Física des de fa més de 10 anys, i entrenador nacional d’handbol. L’acompanyaran en Joan Arumí, coordinador dels estudis de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de la Universitat de Vic, i jugador de bàsquet del Vic durant més de 25 anys; Xavier Roviró, professor d’Educació Física a l’IES Jaume Callís, membre de la Unió Excursionista de Vic, i alpinista i escalador, i Miquel Vinyet, psicòleg esportiu i jugador de futbol, ara a l’Aiguafreda.

Hi parlarem, com avançava en l’anterior post, de l’Educació Física que s’imparteix a l’escola, de com ha canviat l’assignatura en els últims 20-30 anys, des que els que ara som pares érem alumnes (amb aquells exercicis mig de circ de salts i tombarelles), i també de l’esport que es fa fora de l’escola. A quina edat iniciar-se, quin esport practicar, els perills de la competitivitat, etc. Per anar fent boca, us deixo alguns materials que m’ha facilitat en Jordi Roca, amic blocaire i també mestre d’Educació Física (gràcies, Jordi!):

Lectures curtes sobre Educació Física.

Resposta d’una professora d’Educació Física a un cineasta que va deixar anar aquesta perla a “La Vanguardia”: “Si en las escuelas se valora más la educación física, de adultos se pasarán las horas viendo fútbol en lugar de consumir cultura”.

Bloc de la campanya contra la reducció d’hores d’Educació Física (hi ha escoles on fins i tot només en fan una hora a la setmana!).

Interessantíssim recull d’opinions d’experts sobre l’Educació Física a l’escola, alguns dels quals fan referència a la incidència que té sobre la salut dels nens i adolescents.

El programa, com sempre, s’emet el dijous a les 10 de la nit, i es repeteix divendres a 2/4 de 12 del migdia i a 2/4 de 4 de la tarda, i diumenge a les 5 de la tarda.

La imatge que il·lustra el post l’he capturada d’aquí.

3 responses to ““I res de “gimnàstica” o pati vigilat. Educació Física amb majúscules!”

  1. Aquest títol de post m’agrada molt més que l’anterior, gràcies per fer difusió de la importància d’aquesta àrea. Estic segur que el programa acabarà amb molts tòpics de la gent que se’l miri.
    Salut

  2. Sí, Jordi, aquest títol ja no tenia ànims de provocar. Fixa’t que el debat en el post anterior es va originar precisament a partir de l’element de provocació que expressament vaig deixar caure al títol. Bona nit i gràcies per la col.laboració.

  3. Bé, ja tinc ganes de veure el debat i com es tracta el tema. Gràcies per endavant per l’interès mostrat sobre l’educació física.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s